Bilträffar, fester m.m.

Power Big Meet!

2007-06-29 00:58 #0 av: LottaU

Här hittar ni allt som rör Power Big Meet, den 5 - 7 juli!!! Ni kommer väl???

Här hittar ni massor av blandat ang. Power Big Meet!!!

Till Power Meet 2007 erbjuds ingen camping på Johannisbergs flygfält. Plats för camping finns istället i anslutning till Västerås Mälarcamping.

Västerås Mälarcamping hette tidigare Johannisbergs camping och ligger i närheten av Power Meet-området. Det finns plats för 1 500 tält (samt ett antal reservplatser).

Power Big Meet pågår 5-7 juli.

Observera att det inte är möjligt att boka campingplats under Power Meet, det är drop-in som gäller.

Alla stugor på campingen är fullbokade. Det finns alltså inga lediga stugor kvar under Power Meet.

Campingpriser från onsdag eftermiddag, den 4 juli och till och med söndagen den 8 juli:

Tält 5x8 meter, 1 000 kronor.
Bil inklusive husvagn, 1 500 kronor.
Motorcykel, 700 kronor.

Observera att inträde till Power Meet ingår inte i priset.

För campingavgiften får du:
- fräscha servicelokaler (toaletter, duschar med mera)
- närbutik öppen dygnet runt
- ha bilen i anslutning till tältet eller husvagnen
- en professionell campingorganisation
- hög säkerhet
- tillgång till matservering på campingplatsen

Det finns en särskild infart till Power Meet-campingen som är väl tilltagen i bredd.


 

Power Big Meet 5-7 juli

Världens största bilträff Power Big Meet i Västerås firar 30-årsjubileum. I år räknar vi med att detta svenska världsevenemang under Västerås Mälarveckor ska locka till besöksrekord. Årets stora nyhet är att amerikanske talkshow-legenden och bilentusiasten Jay Leno instiftar ett nytt pris - The Jay Leno Car Award.

Power Big Meet är en del av festivalen Västerås Mälarveckor 9 juni-14 juli. Världens största bilträff för amerikanska bilar startade 1978 i Anderstorp och hålls sedan 1984 i Västerås. Power Big Meet består av tre delar: Cruising, utställning och Europas största prylmarknad. Flertalet artister kommer uppträda under Power Big Meet, bland dem The Boppers 4 juli.

30-årsjubileumet lockar inte bara ett rekordstort antal besökare, utställare och bilar till Västerås. Över 50 journalister från hela världen är på plats och hotellen är fullbokade sedan i julas.

Deltagare under Power Meet:
Sten Berglind, fd, Expressen-reporter numera författare och expert på Raggarkulturen. Sten är aktuell med boken och tillhörande samlingsskiva "Raggare"

Karin Sundqvist, kocken och äventyraren aktuell med boken På en låga, kommer närvara och visa hur god mat tillagas på campingplatser. För Power Meet har hon tagit fram särskilda recept som finns tillgängliga på hennes hemsida.


Cruising
Numera glids det runt både fredag och lördag. Bästa cruisingen är på fredagen. Lördagen brukar va mer än knökfull.

Vid det stora publikstråket vid Lögarängen finns:
Restaurang Sigurdsgatan 25 B har öppet, mat & dryck samt rock och rockabillymusik.

Efter Sjöhagsvägen kan du både hitta gott att äta (raggmunk med fläsk, hamburgare, korv, strömming, souvlaki, baguetter, sallader, brända mandlar,Thaimat, Cevapici, Jordgubbar, Langos, våfflor och glass) samt massor av andra produkter att handla t.ex häftiga T-shirts, flaggor, bikinis, solglasögon, kepsar, smycken, godis och mycket mera.

Tivoli finns på Preemplanen, häftiga karuseller för små och stora, massor av gosedjur i lotterierna.

Plats: Utställning på Johannisberg, Cruising på Lögarängen

Tid: Utställningen: tor 5/7 kl 11-18, fre 6/7 8-18 och lör 7/7 kl 7-18.

Pris: Torsdag 100kr/pers
Fredag 100 kr/pers
Lördag 150 kr/pers

Helgentré
Alla 3 dagarna 250 kr/pers
Endast Fre-lör 200 kr/pers

Barn under 15 år gratis i vuxens sällskapPower MeetI år är det dags för 30-årsjubiléum för den stora bilträffen Power big meet. Den 5 till 8 juli kommer tusentals bilar och bilentusiaster till Västerås för att delta i vad som kanske är världens största bilträff för amerikanska bilar.
10 000-tals människor väntas besöka Västerås under helgen så räkna med trängsel och köer.
Polisen satsar stora resurser på att helgen ska bli olycksfri och därför kommer det att bli omfattande kontroller för att se så att varken förare eller bilar är trafikfarliga.
CruisingenHöjdpunkten enligt många är cruisingen, den 1,4 mil långa kortegen genom Västerås där bilarna visas upp för entusiastiska åskådare.
Håll avstånden så att det inte sker några sammanstötningar.
Tänk också på att du inte får sitta utanpå bilen.
Föraren ska naturligtvis vara nykter.
Du som kör: Tänk på att det är du som är ansvarig om det händer något. Om du till exempel tvingas tvärbromsa och någon i bilen ramlar av och skadar sig - då åker du dit för vårdslöshet i trafik.

 

Nya regler

Det har kommit nya regler när det gäller antalet passagerare i fordon.

I en bil får inte fler passagerare tas med än den är registrerad för. Passagerare ska färdas på en plats som är avsedd för passagerare.
På en motorcykel får passagerare tas med endast om motorcykeln är inrättad för det. Passageraren ska sitta på den plats som är avsedd för passagerare. Mer än en passagerare får inte tas med. I en sidvagn får inte flera passagerare tas med än vagnen är avsedd för.
På en motorcykel eller i en sidvagn som kopplats till en motorcykel får passagerare tas med endast om föraren fyllt 18 år.

Skador

I samband med utvärderingen efter förra årets Power meet lämnade akutmottagningen vid Västerås lasarett följande statistik:

Totalt antal patienter : 564.
Fallolycka utomhus: 20.
Misshandel: 17.
Slagsmål: 2.
Fylleri: 13.


Rockabillyfest på Sigurdsgatan 25B (Lögarängen) 6-7 juli
Hi-Winders, Phil Trigwell (UK), Jed Clayton Combo, Blazin Sevens, Ragger fr Big Brother, Mr Hyde
American size barbecue, beer & music. Love all - serve all.
Entré 50:-

 

I år firar Power Big Meet 30-årsjubileum och väntas locka rekordpublik och ännu fler amerikanska bilar till Västerås 5-7 juli. För att kompensera för den stora motorträffens påverkan på miljön har Västerås stad köpt utsläppsrättigheter av Naturskyddsföreningen och bidrar därmed till föreningens miljöarbete.


Västerås stad har köpt utsläppsrättigheter motsvarande 40 ton koldioxid. Det är lika mycket koldioxid som 20 000 bilar släpper ut på en körd mil. Eller så mycket som en bil släpper ut när den körs fem varv runt jorden.

Power Big Meet, som i år pågår under tiden 5-7 juli, består traditionsenligt av tre delar: cruising, utställning och Europas största prylmarknad. Men i år har den 30-årsjubilerande motorträffen fått flera nya och spännande inslag, som förväntas locka ett stort antal besökare.

Till jubileumsträffen väntas inte enbart 15 000 bilar och rekordpublik utan också en lång rad utställare och ett 50-tal journalister från hela världen. Hotellen i Västerås är fullbokade sedan länge och handlare, restauranger och caféer kommer att få många nya kunder och gäster.

Till nyheterna för året hör Jay Leno Car Award, ett pris instiftat av den amerikanske talkshowlegenden och bilentusiasten Jay Leno. Nytt för i år är också en ny cruising för de allra finaste fordonen inför en namnkunnig jury.

Cruisingsträckan är en dryg mil lång och går från Sjöhagsvägen via Kungsängsgatan, Björnövägen, Pilgatan, Östra Ringvägen, Norra Ringvägen, Västra Ringvägen, Stora gatan, Köpingsvägen, Hammarbyrampen, Johannisbergsvägen och tillbaka till Sjöhagsvägen.


Bilder nedanför är från Power Big Meets hemsida med lov av Kjelle Power!

Världens största bilträff med amerikanska bilar finns i Västerås, Sverige. Fler bilar, mer folk, mer marknad än du kan tänka dig. Den vänliga karnevalsstämningen gör Power Big Meet till en given del av semestern.
Över 10.000 bilar. Roddar, custombyggen, 50-talets cruisingbilar, 60-talets muskelbyggen, Corvetter, Mustanger - allt du kan tänka dig finns på Power Big Meet. Förra året hade vi besökare från 26 länder, inklusive USA, Ryssland, Kanada, Mexiko, Australien, Japan, Israel, Turkiet och naturligtvis stora delar av Europa. Big Meet är ett internationellt evenemang. Vi välkomnar dig och dina vänner till Västerås!

Som du säkert vet är Big Meet världens största bilträff. Med cirka 10.000 besökande fordon är träffen en enastående upplevelse. Om du besökt Big Meet förut vet du redan vad det handlar om. Om du aldrig tagit chansen vet du inte vad du har missat! OTROLIGT är bara förnamnet.

Hotell
Det finns ett 10-tal fina hotell i Västerås. Information om dessa finns på Västerås turistbyrå. Boka tidigt - efterfrågan är enorm. Vandrarhem och stugbyar finns det många i trakten. De brukar dock vara relativt fullbokade inom ett avstånd av 5 mil från stan. Kolla med Västerås Turistinformation: Tel 021-390100.

Camping
Power Camp:
Ingen camping inne på Power Meet i år! Eftersom arrangören av Power Big Meet har svårt att uppfylla kraven från brand- och hälsovårdsmyndigheterna har beslut tagits att flytta Power Camp. Alla campare hänvisas till Västerås Mälarcamping. Se nedan!

Västerås Mälarcamping: Västerås stad har tagit över driften av Johannisbergs camping - den har samtidigt bytt namn till Västerås Mälarcamping: Campingen ligger ca 1 km från Johannisbergs Flygfält och här finns extra ytor i anslutning till den ordinarie campingen under Power Meet. Västerås Mälarcamping erbjuder olika evenemangspris för Power Meet från onsdag em till och med söndag. OBSERVERA att i campingavgiften du betalar här ingår INTE inträde på Big Meet. För mer info om campingen och olika prisalternativ se Västerås Mälarcamping. Vid förfrågningar, tfn 021-14 02 79.

Power Swap Meet: Europas största prylmarknad. Skoskav och ett osannolikt folkmyller.

Bilbedömning i 11 klasser. Från original veteran till allt som rullar på fyra hjul. Ingen föranmälning. Äger rum fredag och lördag. Välkommen att plocka hem fräna priser. En pallplats på Power Big Meet är det ultimata statusbeviset!

Prisutdelning: Lördagen 7 juli 14.30

Cruising: Numera glids det runt både fredag och lördag. Bästa cruisingen är på fredagen. Lördagen brukar va mer än knökfull. Polisen brukar va OK men ibland kan det vara tätt mellan alkoholkontrollerna. En 100 procent nykter chaffis är en livsnödvändighet på Big Meet.

 

Öppettider Big Meet:
Torsdagen 5 juli 11-18
Fredagen 6 juli 8-18
Lördagen 7 juli 7-18

 

Glöm inte festen på torsdagkväll hos Teddy Boys!!!

 

Tv-stjärna instiftar pris till Power Meet
Jay Leno beklagar att han inte själv kan vara på plats under bilfesten

Den amerikanska talkshow-stjärnan Jay Leno gillar bilar. Så pass mycket att han instiftar ett nytt pris som ska delas ut under Power Big Meet. Men han beklagar att han själv inte kommer att kunna vara på plats, skriver motormagasinet.net.
I sommar är det dags för Power Big Meet i Västerås som i år firar 30-årsjubileum. Nytt för i år är att den amerikanske talkshow-stjärnan, Jay Leno, har instiftat ett nytt pris "The Jay Leno Car Award". Det är en utmärkelse i form av en prispokal.
Det är bland annat Jay Lenos svenska medarbetare, Per Blix, från hans eget Big Dog Garage i Los Angeles som ska utse vinnare och dela ut utmärkelsen. Jay Leno själv kan dessvärre inte komma.
- Per och jag pratar ofta om evenemanget och det är kul att kunna vara en del av detta i år. Tyvärr kan jag inte vara på plats den här gången, jag har bara en veckas semester och den är inte under Power Big Meet. Men jag kommer att följa evenemanget från L.A. och se till att Per och killarna gör bra ifrån sig, säger Jay Leno till motormagasinet.net.

"VM för bilentusiaster"
Power Big Meet pågår mellan den 5:e och 7:e juli. Enligt motormagasinet.net väntas årets jubileumsupplaga locka 250 000 besökare från över 40 länder.
- Det är enormt stort, och vi lovar en riktig bilfest. Det är hedrande att Jay Leno instiftar det här priset, utställningstävlingen är ju som VM för bilentusiaster, säger en av arrangörerna Klas Brink till motormagasinet.net.

 

Världspressen har fått upp ögonen för bilfesten
Power Big Meet breder ut sig i världen bland medier. I år anländer ungefär ett 30-tal utländska journalister till Västerås 5-7 juli för att bevaka bilträffen som i år firar 30 år.

De representerade medierna är bland annat New York Post, Business Week och nyhetsbyrån AFP.
Power Big Meet har även tidigare varit välbesökt av medier. Unikt för i år är att det inte bara är motorpress.
Totalt räknar arrangörerna med omkring 60 journalister.
- Det är viktigt ur arrangörssynpunkt och för staden. Nu får vi möjlighet att visa upp den bra sidan av Power Meet som inte handlar om sopor, fylla och bråk, säger en av arrangörerna Klas Brink.
De som ligger bakom spridningen till de utländska medierna är Västeråsbyrån Care of Haus i samarbete med Västerås stad.

 

 

 

Hoppas att ni hittar något här för Er som ska hit till Västerås!

Ni som ska hit, kan ni inte lägga ut ett foto på bilen som ni ska åka med, så kanske man kan hålla utkik bland alla 10000 bilar :-) Man vet ju aldrig vi kanske syns!

Lägg gärna in tips här m.m. Skriv skriv skriv :-)

Raggarkram Lotta - Sajtvärd Raggarsajten

Cool

Relaterade länkar

Av: LottaU

Datum för publicering

  • 2007-06-28
Anmäl
2007-06-29 01:10 #1 av: Celia

Här finns ju allt med :) Kanonbra infoartikel!! Tack Lotta :))

Anmäl
2007-06-29 01:19 #2 av: LottaU

Tack :-)

Kommer du?

Anmäl
2007-06-29 11:47 #3 av: Pontiac63

Som vanligt en heltäckande artikel från Lotta. Bra!!

Nu ska jag bara kolla oljan och packa kylväskan och välja ut några bra skivor med rock'n roll att lyssna på.

Celia, vi vill se Svarta Sara i V-ås!

Jag åker i min egen bilCool

 

Anmäl
2007-06-29 13:21 #4 av: LottaU

Här kommer våran :-)

Anmäl
2007-06-29 15:14 #5 av: Celia

Jag vill verkligen (!!!) men har ingen djurvakt. Stannar sonen hemma och passar så får jag köra själv (och då kan jag ju tänka mig hur det blir om jag blir stående på vägen!!). Jag har aldrig kört så långt med Sara...

Hade hemskt gärna träffat er och era fina bilar! Gråter

Anmäl
2007-07-02 18:04 #6 av: Smeagol

Jag ska nog dit om det blir finväder =) Men en sak som jag funderar på är om man ens har ngn chans att få tältplats om man kommer på fredagen!!?? Och sedan undrar jag även vad de är för ny campingplats?? Den gammla kampingen kallad "griskampingen" som ej finns kvar längre?? Har ju aldrig själv varit där.

Anmäl
2007-07-02 18:13 #7 av: LottaU

#6

Klart det blir fint väder :-)

Har ingen aning hur det är med tältplatser, eftersom vi själv inte bor på någon camping!

Men jag kopierar in infon här om campingen, så får du kolla med dom. Men jag tror säkert att det ska finnas platser kvar på fredag, det är nog värre om man kommer på lördagen.

Västerås Mälarcamping: Västerås stad har tagit över driften av Johannisbergs camping - den har samtidigt bytt namn till Västerås Mälarcamping: Campingen ligger ca 1 km från Johannisbergs Flygfält och här finns extra ytor i anslutning till den ordinarie campingen under Power Meet. Västerås Mälarcamping erbjuder olika evenemangspris för Power Meet från onsdag em till och med söndag. OBSERVERA att i campingavgiften du betalar här ingår INTE inträde på Big Meet. För mer info om campingen och olika prisalternativ se Västerås MälarcampingLänken öppnas i nytt fönster. Vid förfrågningar, tfn 021-14 02 79.

Anmäl
2007-07-02 19:33 #8 av: Smeagol

#7 Tackar! Men hur menar de med priset?? kostar det 1000kr för en natt med tält ?? Förvånad Eller menas det ifrån ons till söndag??

Anmäl
2007-07-02 19:43 #9 av: LottaU

Ja, jag tror det. För så här står det: Campingpriser från onsdag eftermiddag, den 4 juli och till och med söndagen den 8 juli:

Men ring och fråga, så du vet vad som gäller!

Anmäl
2007-07-02 21:02 #10 av: Smeagol

#9 oki. tackar. nu håller det på att planeras lite så på fredag bär det av till västerås =) fan vad sköj ;)

Anmäl
2007-07-02 21:20 #11 av: LottaU

Kul :-) Har du någon bild på bilen? Skulle vara kul vad det är för bil som ni kommer i, så får man kika :-)

Hoppas att träffa på några från raggarsajten :-)

Anmäl
2007-07-02 21:32 #12 av: nattsyrran

Jag och sambon ska försöka ta oss runt denna gång, förhoppningsvis utan en kokande bil vid Lögarängen. Väl mött!!!!! Vi kommer i en Pontiac Le Mans Conv. -68

Anmäl
2007-07-03 18:47 #13 av: Smeagol

#11 bild finns på inlägget: Någon som ska på power meet. Men jag kan lägga ut en bild här oxså bara föra att den är så snygg.. hihi=)

Anmäl
2007-07-03 18:48 #14 av: Smeagol

Anmäl
2007-07-03 20:27 #15 av: LottaU

#14 Den är så läcker, tror inte jag kommer missa den om vi möts :-)

Anmäl
2007-07-07 22:17 #16 av: CamillaAndersson

#3

DAMN vad snygg bil!
Är det mattsvart lack du har på den? Läckert Flört

Anmäl
2007-07-08 18:35 #17 av: Pontiac63

Tack Camilla för beröm! Generad

Det är svart metallic, utan klarlack, fler bilder finns på "min" sida. Klicka på mitt nick...

Anmäl
2007-07-12 04:33 #18 av: Rockabillyn

Ingen som lyckades få kort på en Usaflagga lackad cadillac - 66 eller en turkos/vit Dodge Royal - 57? såg väldigt många som tog kort men inte hittat någon på internet än:/

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.