Bilar - blandat

Konceptbilar formar Amerikas framtid

2007-06-04 11:53 #0 av: LottaU

Lite från Detroitmässan 2007!

 

 

Lincoln MKR kommer att dra åt sig blickar på den årliga bilmässan i Detroit. Denna konceptbil, med fyra dörrar och fyra säten, ser ut som en kupé och har en slående delad grill som inspirerats av 1941 års Lincoln Continental Cabriolet

 

I det snygga motorrummet har Lincoln MKR en 415 hästkrafters, 3,5-liters TwinForce V6 med dubbelturbo och ett vridmoment på 542 Nm. På Lincolns moderbolag, Ford Motor, planerar man en hel familj av TwinForce-motorer som ska sitta i de fordon som Ford och Lincoln tillverkar nu.

 

Chevrolet fick massor av gratis publicitet förra året när de avtäckte en Camaro Coupe i konceptversion på bilmässan i Detroit. Gensvaret från kunderna var så uppmuntrande att Chevrolet planerar att börja sälja en produktionsversion av konceptbilen Camaro från och med 2009. Camaron är ett välkänt Chevrolet-märke, men det lades ned 2002 eftersom de sålde dåligt.

 

Ibland är det problematiskt med konceptbilar som bara finns i ett exemplar. Ingenjörerna fick arbeta frenetiskt in i det sista för att det fällbara taket på konceptbilen Cadillac Evoq skulle fungera innan den skulle premiärvisas på bilmässan. Ur Evoq utvecklades sedan dagens roadster Cadillac XLR.

 

På Detroitmässan 2006 visade Dodge upp sin kommande kupémodell Challenger, en retromodell som tagit mycket från 1970 års Challenger. Men kunderna måste vänta till 2008 innan de kan köpa en produktionsversion av bilen.

 

Om kunderna tycker att dagens konceptbilar är påhittiga och utsvävande skulle de se hur konceptbilarna såg ut förr. Designen på denna Cadillac Cyclone från 1959, till exempel, tog mycket inspiration från amerikanernas fascination för jetplan. Baklyktorna hade ett antikrocksystem med radar.

 

Buick fick mycket positiva reaktioner för utseendet på sin konceptcabriolet Bengal som premiärvisades för några år sedan. Men Bengalen sågs som en dyr bil som skulle få låga försäljningsvolymer, och moderbolaget General Motors valde att bygga produktionsmodeller av cabrioleterna Pontiac (Solstice) och Saturn (Sky) istället.

 

Läs mer på http://autoshow.cars.msn.se/salons/Detroit2007/default.aspx

 

Av: LottaU

Datum för publicering

  • 2007-06-04
Anmäl
2007-06-06 11:44 #1 av: Visitor

Tack för artikeln LottaU. Att få se Dodge Challangern får mitt hjärta att göra trippel-saltomortaler :) *hur ska man skaka fram tillräckligt med pengar tills 2008? :)*

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.